lørdag den 26. april 2014

Sushi

Første gang sushi

Jeg prøvede idag, at lave vegansk sushi. Da jeg var kødspiser kunne jeg ikke så godt lide, at spise sushi mest fordi det er koldt, men min kæreste kan rigtig godt lide sushi og jeg tænkte derfor jeg ville prøve at lave det.

Her er ingredientserne jeg brugte:
sushi ris
nori
1 peberfrugt
2 gulerødder
Hvidløg
soya sovs
risvinseddike
sukker
babymajs
spire
baby aspargers
Et forårsløg
Tofu

Guide:
Ris: 

Skylles grundigt under den kolde hane, indtil vandet er klart.( jeg gjorde det  gange )
Koges i vand i 10 min. med låget på -. skal herefter tages af varmen og trække 15 min. under låg. Husk rigligt med vand.
Varm eddiken op (fx. en hurtig tur i mikroovnen) og ibland sukker og salt indtil det er opløst. Dette hældes over risene og der røres forsigtigt rundt. Risene sættes i en skål til afkølning ved stuetemperatur med en fugtigt klæde over, så de ikke tørrer ud. 

Skær fyldet i lange strimler.  
Damp eller steg grøntsagerne og tofuen hver for sig. Prøv at tilføje så meget smag som muligt til tofuen.

Maki (den med tang yderst): 
Læg en tangplade på rismåtten. Dyp dine hænder i vand med eddike i, så risene ikke klistrer til dig. Fordel risene i et tyndt lag på tangpladen, men lad den øverste 1½ cm. (længst væk fra dig) være fri. Læg herefter det ønskede fyld i en række nederst på pladen (ud mod dig selv). Så skal du faktisk bare rulle. Sørg for at rulle stramt - men der skal mindre til end man lige tror. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar